Ismerd meg az ICO márkát!

Közzétéve: 2018-02-19 17:10:53
Kategóriák: Bemutatjuk márkáinkat

A Bemutatjuk márkáinkat sorozat részeként elsőként a tradicionális magyar író- és irodaszergyártó céget, az ICO-t szeretnénk egy kicsit közelebbről megismertetni webáruházuk látogatóival.

ICO termékek a Scrapbook Webáruház kínálatában

A Scrapbook Webáruház 2016 óta kínálja vásárlóinak az ICO termékeit. Mint minden beszállítónkra, erre az üzleti kapcsolatra is nagyon büszkék vagyunk és igazán megtisztelő számunkra a márka képviselete a scrapbook piacon. Az első termékek az ICO ecsetfilcek, ICO olajpasztell kréta készlet és a Mondeluz akvarellceruza-készletek voltak, melyek első pillanattól kezdve kedveltek lettek vásárlóink körében. Ezt követően bővült a kínálat az ICO által képviselt Koh-i-noor és Edding márka termékeivel: akvarellfesték, zseléstollak, folyékony tinták stb. 2018-tól pedig folyamatosan bővül azokkal a termékekkel kínálatunk, amelyeket a scrapbooktechnika, a naptárdíszítés és a mixed-media kedvelői számára bizalommal ajánlunk.

Mi az amit feltétlenül tudnod kell az ICO-ról?

ICO termékek a Scrapbook Webáruház kínálatábanPartnerünk, a 100% magyar tulajdonban lévő ICO Zrt. Magyarország és Közép-Kelet- Európa legnagyobb író- és irodaszergyártója 1951 óta gyárt író- és irodaszereket. A környező országok közül Csehországban, Romániában és Szerbiában saját tulajdonban lévő leányvállalattal rendelkeznek és világszerte 60 országba exportálják termékeiket.

„Termékeink gyártása során az elsődleges szempont a kiváló minőség, melynek garanciája a több mint 60 éves, gyártásban elért tapasztalat, a legkorszerűbb gyártási technológiák és a szigorú minőségellenőrzés.” - Domokos Péter, az ICO Zrt. elnöke

Mely ICO termékek kaphatók a Scrapbook Webáruház kínálatában?

(cikkünk folyamatosan frissül)

ICO termékek a Scrapbook Webáruház kínálatában

Melyek az ICO által képviselt márkák a Scrapbook Webáruház kínálatában?

Melyek voltak a legfontosabb mérföldkövek az ICO életében?

Most pedig, jöjjön egy kis történelem. Érdekességek, talán nem ismert részletek amit nem biztos, hogy tudtál erről a nagy múltú cégről, amire méltán büszkék lehetünk, mindannyian.

  • 1951. Tizennyolc írószer- és töltőtollkészítő kisiparos az államosítás elől menekülve megalakítja az Írókészítő Kisipari Termelő Szövetkezetet Budapest V. kerület, Kálmán utcai székhellyel. Jogosítványa csak töltőtolljavításra szól.
  • 1952. A gazdaságot diktatórikusan irányító pártállam évi 5000 darab új töltőtoll gyártására ad engedélyt a javítás mellett. A töltőtollakat manufakturális módon, celluloid csövekből gyártják a Kálmán utcai üzlet- és pincehelyiségekben.
  • 1957-ben megkezdődik a golyósirónok összeszerelése import golyóstollbetéttel.
  • 1958 A szövetkezet termelése évi 1,5 millió töltőtollra emelkedik, beruházások indulnak, beszerzik az első műanyag-feldolgozó gépeket
  • 1960. A szövetkezet dinamikusan fejlődik, termelését a szűknek bizonyuló Kálmán utcai székhelyről Újpestre helyezi át, nevét Írószer Szövetkezetre változtatja. Üzembe helyezik az első golyóstollbetét-gyártó gépeket.
  • 1967. június 30-án a szövetkezet szerződést köt a Scripto INC. Georgia USA írószergyárral
  • golyóstoll gyártására. Ez volt a II. világháború utáni első kooperációs együttműködés egy magyar szocialista szövetkezet és egy nyugati cég között.
  • 1968. A golyósirónok valamint a mechanikus ceruzák gyártása mellett elkezdődik a filc- és rostirónok gyártása, és teljesen új profilként az irodai kisgépek készítése is, az osztrák Heinrich Sachs céggel kötött licenc alapján. A piacmegosztás eredményeképpen a magyar és a többi KGST-piacon is megjelennek a SAX márkanevű fűző- és lyukasztógépek.
  • 1969. Új gyártóterület kiépítése kezdődik Pomázon 63.000 m 2 –en. 17.000 m 2 termelőterület biztosítja a folyamatosan növekvő gyártás ipari hátterét.
  • 1976. Elkészül a cég új és máig is használt logo-ja, elkezdődik az arculatépítés.
  • 1978. Elindul a gyártás automatizálása, megvásárolják az első HUTT és ALBE írószerszerelő automatákat. Az új „image”, és az ICO márkanév piaci bevezetése.
  • 1980. A magyarországi értékesítés mellett egyre jelentősebb az export, főleg KGST-piacokra.
  • 1985. A mind nagyobb mennyiségben gyártott írószerek közül a rostirónok száma eléri az évi 75 millió darabot, a különféle golyósirónokból és betétekből pedig évi 50 millió készül. Az osztrák Heinrich Sachs céggel egyre szorosabb az együttműködés, a SAX fűző- és lyukasztógépgyártás teljes egészében az ICO-hoz kerül.
  • 1989. Politikai és gazdasági váltás kezdődik Magyarországon. Megkezdődik a szövetkezet részvénytársasággá alakítása. Az ICO az osztrák ÖKI-vel közös vállalatot alapít borítékgyártásra és papírfeldolgozásra, pomázi telephellyel.
  • 1992. Megkezdi működését a magyarországi SAX Kft., melynek 50%-ban az ICO a tulajdonosa. ICO Rt. néven bejegyzik a részvénytársaságot, és ezzel a cég teljesen magánkézbe kerül. A részvénytársaság a gyártás mellett független hazai és exportértékesítést alakít ki.
  • 1994. Prágában megkezdi működését a 100%-ban ICO tulajdonú ICO-TRADE, feladata az ICO és a SAX márkanevű termékek csehországi értékesítésének szervezése.
  • 1995. Az ICO Rt. megalapítja romániai leányvállalatát, az ICO-Románia Lianora’s Pen Részvénytársaságot az ICO és a SAX márkanevű termékek romániai értékesítésének elősegítésére.
  • 1997. Az ICO Rt. kereskedelmi irodája megkezdi működését Shanghai-ban. Elindul az ICO és SAX termékek exportja Hong-Kongba és Kínába.
  • 2000. Az ICO Rt. Magyarország piacvezető író- és irodaszer gyártója és forgalmazója.
    Számos világcég – köztük az EDDING, a KOH-I- NOOR, a PARKER és a WATERMAN – kizárólagos magyarországi képviselője. Termékeit több mint negyven országba exportálja. Társtulajdonosa két magyarországi irodaszert gyártó, és papírfeldolgozó kft-nek, több magyar és külföldön bejegyzett szakmabeli cég kizárólagos vagy társtulajdonosa.
  • 2001. Az ICO Rt. kiadja „ A Végtelen vonal – a golyóstoll legendája” című könyvet.”
  • 2010. Az ICO ZRt. az elsők között kezd el foglalkozni a biológiailag lebomló műanyag alapanyagú termékekkel GREEN PLANET márkanév alatt, melyekkel egy neves német szakmai lap által meghirdetett versenyen indul el és melyen az első 5 helyezett közé kerül.

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

 (kezdd http:// -vel)