Gyakori kérdések

Mit jelent az, hogy a Scrapbook Webáruház katalógusáruházként működik?

A Vásárlási Feltételeinkben is olvashattad, hogy katalógusáruházként működünk. Ez azt jelenti, hogy beszállító partnereink szinte teljes kínálatát ki tudjuk ajánlani, átvállaljuk Tőled az utánajárás, beszerzés terhét, megkímélünk attól, hogy az egyes kínálattal rendelkező más webáruházakban külön-külön teljesítened kelljen a minimális rendelési limitet és így egy csomagban, egyetlen postaköltséggel küldjük el számodra a kiválasztott termékeket.

Mikor kapom meg a rendelésemet?

Általában 2-3 nap a rendelések teljesítésée. De, ld. előző pontot. Mivel katalógusáruházként működünk, ez azt jelenti, hogy a beszerezés egy picivel több átfutási időt igényel, mintha raktárkészletről szolgálnánk ki de így is, a rendeléstől számítva maximum 1 héten belül számíthatsz a csomag elindítására, ami után 24 órán belül megkapod a küldeményt. Részletesen erről a Szállítási feltételek menüpontban is olvashatsz.

Mi történik, ha nincs raktáron egy termék?

Nagyon ritkán, de előfordul, hogy egy-egy termék a rendelés pillanatában már nincs raktáron beszállító partnerünknél és majd a következő szállítmánnyal érkezik Magyarországra. Ezzel kapcsolatban külön levélben tájékoztatunk téged. Eldöntheted, hogy megvárod-e amíg a termék beérkezik hozzánk vagy eltekintesz tőle, esetleg más terméket kérsz ugyanabban az értékben? Ha szeretnéd a hiányzó terméket, akkor eldöntheted, hogy a csomagot azonnal indítsuk-e számodra (a meglévő termékekkel) vagy pedig csak akkor (a többi termékkel együtt), ha már megérkezett a hiányzó is. Ha a csomag egy részére igényt tartasz, azt mi elindítjuk számodra, a hiányzó terméket pedig automatikusan (saját költségünkön) elküldjük számodra a beérkezését követően.

Milyen átfutással érkeznek meg a külföldről rendelt termékek?

Az általunk kiajánlott termékskálát tekintve beszállító partnereink raktárkészlete kb. 85%-ban lehetővé teszi a megrendelésed időpontjától számított egy héten belüli kiszállítást. A fennmaradó max. 15% esetén egyhetes átfutással megérkeznek a termékek. Néhány esetben (határidőnaplókhoz használható speciális naptárbetétek és pótlapok) az átfutási idő néhány hét is lehet, de ezek a legritkább esetek.

Szeretném módosítani a meglévő rendelésemet, mit tegyek?

Ha egy-egy terméket szeretnél hozzáadni a még nyitott rendelésedhez (vagy törölni belőle), erre természetesen a csomag feladásáig még van lehetőséged. Kérünk, vedd figyelembe, hogy a módosítás miatt megnövekedhet az átfutási idő. Ha tehát módosítani szeretnél, kérünk, ehhez jelentkezz be a webáruházba és a Fiókom > Rendeléseim menüpontra kattintva válaszd ki a legutóbbi rendelésedet. Görgess le az aljára és ott találsz egy kitölthető űrlapot. A terméket is belinkelheted, amivel kapcsolatban írsz nekünk. De, mindenképp hivatkozz rá linkkel vagy pontos cikkszámmal. Kérünk, küldj nekünk egy üzenetet itt, azzal kapcsolatban, amit szeretnél (tegyük hozzá vagy cseréljük vagy hagyjuk el az adott terméket). Mi pedig, kérésednek megfelelően aktualizáljuk a rendelésed tartalmát. Amennyiben már kifizetett rendelésről van szó, a pénzügyi rész rendezésére a neked legmegfelelőbb módot együtt fogjuk kiválasztani. Erről e-mailben egyeztetünk.

Megérkezett a termék, de meggondoltam magam, szeretném visszaküldeni, mit tegyek?

Ha megérkezett hozzád a rendelésed, de kicsomagolás után meggondoltad magad, 14 munkanap áll rendelkezésedre, hogy ezt a tényt jelezd számunkra és visszajuttasd nekünk a nem kívánt árut. Címünk: Rayher Hobby Magyarország Kft. | 1085 Budapest, József krt. 36. Erre a címre postázhatod vagy személyesen is behozhatod a csomagot. Ezzel kapcsolatban kérünk, figyelmesen olvasd el a Vásárlási Feltételek 9. pontját. Az abban írtak az irányadók.

Hogyan tudom módosítani az adataimat?

Adataidat regisztrált vásárlóként tudod módosítani. Kérünk, lépj be az oldal tetején a Bejelentkezés menüpontra kattintva, majd pedig a Fiókom > Címeim menüponton belül módosíthatod a címedet.

Elfelejtettem a jelszavamat és nem tudok belépni, mit tegyek?

Kattints az oldal tetején a Bejelentkezés menüpontra, majd pedig az Elfelejtetted a jelszavad? kérdésre. Itt írd be azt az email címed, amit a regisztrációkor megadtál. Erre a rendszerünk elküldi neked a felhasználói nevedet és egy új jelszót. Az újonnan létrehozott jelszót természetesen utólag a Saját fiók > Személyes adataim linkre kattintva módosíthatod.

Törölni szeretném a rendelésemet, hogy tehetem meg?

Küldj nekünk erről egy üzenetet az Info > Kapcsolat | Küldj üzenetet! menüpontra kattintva. Ekkor mi ezt írásban visszaigazoljuk neked és az admin rendszeren keresztül töröljük a rendelést. A módosításról e-mailben kapni fogsz egy automatikus üzenetet, és rendelésed törlésre kerül. Kérünk azonban, hogy törlési szándékodat azelőtt jelezd, mielőtt a rendelésről megkaptad a "Csomagod feladásra került" c. e-mail üzenetünket. Köszönjük megértésedet.

Nem tudtam átvenni 5 napon belül a csomagot, mit tegyek?

Amennyiben nem voltál otthon a kézbesítés idején, csomagküldő partnerünk még egyszer megkísérli a kiszállítást, ezt követően 5 munkanapon keresztül őrzi számodra a küldeményt. Ezt a kapott e-mailben/sms-ben található azonosító és/vagy címzett neve ellenében tudod átvenni. Ha azonban ez alatt az 5 munkanap alatt akadályoztatásod miatt sajnos nem tudod átvenni a csomagot, az elindul vissza hozzánk. Ez esetben csak újabb szállítási díj ellenében tudjuk a megrendelt termékeket ismét eljuttatni számodra.