Black Friday 2021 Scrapbook Webáruház

Közzétéve: 2021-11-26 00:00:01
Kategóriák: Fontos tudnod

Mi a Black Friday lényege általában?

Ez a népszerű akciós nap, mely Black Friday vagy Fekete Péntek néven már néhány éve bekúszott hozzánk is, annak idején a beragadt készletek akciós értékesítése céljából jött létre. A célja az volt, hogy az áruházak a Karácsonyi nagy vásárlási láz előtt helyet tudjanak csinálni az újdonságoknak, s így ezen a napon kedvezményes áron kínálták portékájuk egy részét. A napja hagyományosan az Egyesült Államokbeli Hálaadás ünnep másnapjára esik, ami minden év November utolsó Csütörtökét követő másnap, azaz Péntek. Ettől függetlenül már nem szokatlan, ha Black Friday hétvégével találkozunk vagy épp az előbb körülírt naptól függetlenül, "valamikor" Novemberben tart egy áruház Black Friday napot.

Úgy korrekt, ha megjegyzem, a Scrapbook Webáruház történetében tavaly először tartott Black Friday napot én is jól elbénáztam. Mármint most az időpontjáról beszélek. Jól kitaláltam, meghirdettem, majd amikor már zajlott a kampány, fejemhez kaptam, Ez nem is akkor van, hanem egy hét múlva lesz csak! Ugyanis nem valami agyafúrt oka volt annak, hogy egy héttel előbb tartottam, hanem egyszerűen elszámoltam magam. No de, bánja kánya... :)

Vicces történetünk persze jól végződött, szerettétek azt a napot és sokat vásároltatok. Olyannyira, hogy az volt az év csúcspontja nemcsak összegben, hanem csomagszámban is. Nagyon köszi ezúton is! Emlékszem, nem győztük (de, de győztük ám!) csomagolni, postázni a sok Black Friday címkés csomit. Jó emlék. Ugyanakkor el is gondolkodtatott.

Idén viszont eldöntöttem, másképp csinálom. Ebben a bejegyzésben elmondom, hogy miért?

Okosan használd ki a Black Friday kedvezményt 2021-ben!

Hogyan használhatod ki legjobban az idei Black Friday akciókat?

Te hogyan szoktál vásárolni ilyenkor? Hogy döntöd el, mit teszel bele vagy raksz ki a kosaradból? Elégedett szoktál lenni a vásárlásoddal egy hét múlva is? Érzed, hogy jó bizniszt csináltál ezen a bulinapon? Vagy voltál már olyan helyzetben is, hogy beismerted, megvetted a nagy semmit, alig spóroltál valamit, de legalább fityegett rajta egy akciós cetli, és az adta a flash-t. Hm...

Említettem, hogy tavaly eldöntöttem, idén másképp csinálom a Black Fridayt. Tavaly ugyanis, lelkes fruskaként (ha lehet ilyet mondani egy majd' 5. évtizedét taposó - lélekben magát még mindig huszonévesnek érző - családanyára), vagyis olyan webáruháztulajdonosként, aki még soha az életben nem "blekfrájdéjozott", úgy csináltam, ahogy másoknál láttam: MINDENT IS LEÁRAZTAM, EGYSÉGESEN - tessék, gyertek, nálunk is van Black Friday, de jó!

Szerettétek. Éltetek az alkalommal és vásároltatok sokan. Boldogok voltunk és alig győztük (de, de győztük ám!) csomagolni a rendeléseket. Az a nap volt az év csúcspontja csomagszám és összeg tekintetében is. Ezúton is köszönöm szépen. ♥ De, mégis maradt bennem valami, amit el akarok mondani - csakis azért, hogy idén jobban segíthesselek. Ez talán furcsa, de mindjárt megérted.

A 12 és fél év alatt nagyon sok kupont osztottam ki és tartottam pár akciót. Mégis, sokszor vettem észre, egy-egy rendelés összeállításakor, hogy az adott kombóból többet is ki lehetett volna hozni. Talán meglepő lesz olvasnod, de NAGYON sokszor előfordult, hogy kedvezményként 350-500 Ft-ért váltottatok be kuponokat vagy vettetek részt akcióban.

Mit érdekel ez téged? - kérdezheted - Miért nem örül, hogy vásároltam! - gondolhatod. Én örültem. Nálam minden rendelést ugyanolyan megtisztelő érzés csomagolni és postára adni. De elszomorodom, mert valószínűleg nekem lett volna dolgom bemutatni, hogy lehet többet kihozni egy akciós napból. Ebbe állok most bele, ezért írtam ezt a posztot.

Mert az biztos, hogy ha egy budapesti buszjegy árát spóroltad meg, akkor azt az év bármely napján is megvehetted volna. 

Mert legjobban akkor használtál ki egy Black Friday akciót, ha

  • egy számodra drágának számító holmit, amit már régóta kinéztél, most végre többezer forinttal olcsóbban vásárolhatsz meg, így 
  • minimum a postaköltséget megspórolod akár egyetlen termék megvételével is
  • több kisebb értékű terméket tudsz megvenni ugyanabból a pénzösszegből, mint ha máskor szántál volna rá ennyit
  • nem azt nézed, hogy Akciós, tehát kell! Hanem azt, hogy a kosárösszesítőben az összes kedvezmény mértéke mennyi? Maga az az összeg, ami negatív előjellel szerepel, milyen értéket képvisel számodra. Érdemes-e mondjuk elmondanod a barátnődnek, hogy ennyit spóroltál - vagy csak egy nagyot röhögsz rajta?

Szóval, idén eldöntöttem: ahelyett, hogy eléd önteném a MINDEN IS AKCIÓS ITT c. pakkomat, szeretnélek kézenfogni és átvezetni ezen a napon. Megosztani veled, milyen elvek alapján alakítottam ki a Black Friday ajánlatomat. Hogy aztán te magad át tudd gondolni, mi módon használhatod ki legjobban a kedvezményeket. Akár itt, akár máshol! Benne vagy? Olvass akkor tovább!

Okosan használd ki a Black Friday kedvezményt 2021-ben!

Hozd ki a legtöbbet a kosaradból avagy Black Friday a Scrapbook Webáruházban

Csak 260 termék árát szállítottam le a közel 3 000 termékből. De azt viszont, igyekeztem vevőcentrikusan. Igen, nem árulunk mindent is, és nem adunk mindent X %-kal olcsóbban. Idén 10%, 15% és 20% kedvezményekkel találkozhatsz nálunk.

Az árcsökkentés alapelvei a következők voltak:

  • 10% kedvezmény a Scrapbook, Mixed media és Határidőnapló kategória legnépszerűbb termékeire. Azokra, amikből az elmúlt évben 50-200 db-ot eladtam. Tehát legjobban szeretitek. Naná, hogy azt adom neked kedvezőbb áron, amit legtöbbször választotok. Hiszen kit érdekelhet akciós áron egy akármilyen izébizé, amit még soha nem vett meg senki?
  • 10% kedvezmény a Scrapbook, Mixed media és Határidőnapló egy-egy kategóriájának legdrágább termékeire. Azaz sorbarendeztem ár szerint csökkenő sorrendben az adott típusú termkeket és mondjuk, minden ami 6.000 Ft-nál, vagy 3.000 Ft-nál vagy 40.000 Ft-nál többe kerül, annak levittem az árát. Így akár egy alkotócsomagon is megtakarítasz annyit, hogy ma ingyen lesz a postád. Na, nem ingyen, de nem kell érte pluszban 1.450 Ft-ot fizetned. Ugye érted, amit írni szeretnék?
    Ezek az akcióban érintett kategóriák: Scrapbook Alkotócsomagok, Filofax határidőnaplók, Saturnus határidőnaplók, Stencilek és Szilikon bélyegzők.
  • 15% kedvezmény a top áras termékekre. Azaz a legdrágábbakból 15% kedvezmény. Csak most, csak Önöknek - neked. Most vedd meg, ha kinézted évközben és fájt rá a fogad. NEM lesz olyan karácsonyi akcióm, aminek keretében ezt megteheted külsős vásárlóként. Ha hírlevélolvasóm vagy, esetleg benne vagy egy-két tanfolyamom csoportjában, lehet, hogy lesz kupon, amit ki tudnál használni. De ez, mint a mai, ilyen mértékű nem lesz.
  • 20% kedvezmény minden tollra, ecsetfilcre, néhány ragasztóra, Memory Journal-ra, akrilfestékre, átlátszó alapozóra. Azért, mert ez nálunk most a klasszik készletkisöprés része, ezek a termékek nem lesznek már, így inkább átadom Neked jóval kedvezőbb áron.

Ezek után  nincs más hátra, mint, ahogy említettem kézen fogjalak és elmondjam, hogyan vásárolj, hogy a legtöbbet hozhasd ki a kosaradból ma, a fekete pénteken:

  1. Először böngészd át a Black Friday kategóriát. Ne ijedj meg, ömlesztve vannak a termékek, de 260 db cucc nem sok, gyorsan fog menni, csak szkennelve nézd. Ha az egérrel a termék képére viszed a kurzort, akkor a SZEM ikonra kattintva BELENÉZHETSZ a rövid leírásba és láthatod egyből, mekkora rá a kedvezmény. Dobd be a kosárba, ami megtetszik, majd később kiszedegeted, ami mégsem kell.
  2. Aztán menj át a kategóriák menüpontokba és ami érdekel, azokat nézd végig és válogass közülük. Vedd figyelembe a fenti alapelveket, amiket írtam, ami alapján csökkentettem az árakat. Ez fontos, mert így már tudatosabban fogsz dönteni termék és termék között. Amibe beleszerettél, dobd be a kosaradba. Majd később ebből is kiszeded, ami nem kell.

    Scrapbook | HatáridőnaplóMixed-mediaTémalista | Mit adjak ajándékba?

    Tudod, nem csak terméktípus szerint, hanem akár téma szerint is böngészheted a kínálatot nálunk, ezenkívül ajándékötleteket is adunk - sőt, novemberi feature újdonságunk, hogy átléptük az Áfa-határt az új céggel is, így most már minden számlánk után vissza is tudja a céged igényelni az Áfát. Juhéj!
  3. Végül pedig, állj le, és nézd át a rendelésed. Nézd meg, hogy amiket összeválogattál, azokkal abszolút értékben mennyit takarítottál meg. Döntsd el, hogy a fenti négy ponthoz képest, amikor arról írtam, hogyan használhatod ki a Black Friday-t, hány teljesült és ez így neked megéri-e?

Ha igen, akkor rendeld meg, én pedig rövidesen jelentkezem egy köszönőlevéllel, a státuszváltásokról pedig, szintén értesítelek. 

Nagy ölelés és vállveregetés, hogy idáig jutottál az olvasásban. Komolyan örülök és megtisztelő számomra, mert azt jelzi, volt értelme leírnom. Abban is bízom, átjön, hogy a célom az volt ezzel a szösszenettel, hogy téged segítselek, mert érdekel, mi történik a vásárlóimmal. Szívesen agyalok, töprengek ilyen dolgokon, amik aztán efféle árakciók létrehozására és irományok megírására sarkallnak. 

Használd ki idén a Black Friday-t! S, ha tetszett a cikkem, oszd meg mással is. Ha pedig kínálatommal hozzá tudok tenni az életedhez, örvendeztess meg egy vásárlással. Örömmel szolgállak ki - nem csak Black Friday alkalmával!

Akár kezdheted az újdonságokkal is!

Budaházi Brigitta, Gigi

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

 (kezdd http:// -vel)