Mandala Mini Stencil 08

JST-008

Négy különböző, 6,5x6,5 cm méretű, 2 mm-es vastagságú, mini stencil, festősablon.
Négyféle mandalamintával.

1 285 Ft‎

A Mandala Mini stencil 08 méreténél fogva kis méretű scrapbookoldalakhoz, határidőnaplókhoz, vásznakhoz, képeslapokhoz, ajándékkísérőkhöz is használható. Tipp: Fűzd össze nyitható fémkarikával mini stenciljeidet és tárold őket egy helyen!

 • Vastagságának köszönhetően alkalmas paszták és 3D díszítő festékanyagok stencilezésére is.
 • Előnye, hogy a négyféle mintának és mini méretének köszönhetően egy stencillel változatos mintakombinációkat készíthetsz.
 • Használhatod mixed-media alkotásokhoz
 • De akár gyűrűs határidőnaplók elválasztólapjainak díszítéséhez is!

Mire jók a stencilek?

Stencilek, festősablonok segítségével a műanyag lapokból gyárilag kivágott motívumokat festékanyagokkal varázsolhatod rá a felületre.

Különféle stencilek léteznek

 • a háttérsablonokkal mintázott foltokat alakíthatsz ki, melyek nagyobb kiterjedésű, egyöntetű mintát alkotnak a felületen. Tipp: A háttérsablonokból egy-egy motívumot is stencilezhetsz vagy sormintát is készíthetsz, ha a festék felhordása előtt Post-it-tel vagy washi tape-pel letakarod azt a részt, amelyet nem szeretnél használni.
 • a sorminta sablonokat úgy tervezik, hogy bordűröket, szegélymintákat, folyamatosan futó motívumokat tudj velük könnyen létrehozni. Tipp: A sormintákból háttérmotívumot is készíthetsz.
 • a motívumsablonok egy-egy mintát tartalmaznak pl. hópehely vagy virág, Halloween-tök, karácsonyfadísz. Tipp: A motívumsablonok szintén alkalmasak háttér vagy sorminták kialakításához.
 • a betűsablonok betűket és számokat, feliratokat tartalmaznak. Segítségükkel neveket, jókívánságokat, üdvözlőszövegeket vagy címfeliratokat alakíthatsz ki alkotásaidon. Tipp: Szöveg elkészítése előtt célszerű ceruzával halvány segédvonalat húzni, s egyenként kivárva a betűk, számok száradását türelmesen dolgozni.
 • a mini stencilek négyféle mintát tartalmaznak, melyeket jól variálhatsz. Tipp: Segítségükkel mixed-media alkotások, képeslapok, címkék de akár gyűrűs határidőnaplók elválasztólapjai is díszíthetők.

Hogyan stencilezz?

 1. Válassz alapot
  Ha scrapbook háttérpapírra vagy kartonra dolgozol, tanácsolom, hogy maszkolószalaggal rögzítsd a papírt az asztalhoz vagy a vágóalátétedhez. Erre azért van szükség, mert a nedvesség hatására felázhat a papír, de ha ráfeszíted egy sík felületre, száradás után újra ki fog simulni.
  Stencilezhetsz továbbá textíliára, keretre feszített vászonra, art journal füzetre, kartonra, dobozra, hengeres felületre is. A rugalmas műanyag fóliasablonok lehetővé teszik, hogy meghajlítsd őket. Igaz, ez utóbbi némi gyakorlatot igényel.
 2. Rögzítsd a stencilt
  Néhány helyen maszkolószalaggal vagy washi tape-pel (rizspapír öntapadós dekorszalag) ragaszd rá a stencilt ideiglenesen a felületre, hogy ne csússzon el stencilezés közben. Azért nem ajánlom a Cellux-szot, mert az nem visszaszedhető s így kárt tehet az eredeti felületben.
 3. Válassz kreatív festékanyagot
  Stencilezéshez használhatsz festéket, kreatív pasztákat, szórófejes festéket, nyomdapárnát is. Ezek mindegyike alkalmas arra, hogy valamilyen segédeszközzel felhordd azokat a stencilre.
 4. Válassz segédeszközt
  Stencilezéshez tömör sörteecsetet (stencilező ecset), szivacsecsetet, bélyegzőszivacsot, sminkszivacsot, valamint a festékanyag állagától függően festőspatulát is használhatunk. De van úgy, hogy az ember annyira belelendül, hogy ihletett állapotban csak úgy, az ujjaival hordja fel a kreatív pasztát vagy festékeket. Ki, hogyan szereti.. :)
 5. Vidd fel a mintát
  Lassú mozdulatokkal hordd fel a festékanyagot a választott segédeszközzel a stencil felületére. Függőlegesen tartsd az ecsetet, szivacsot, hogy ne folyjon a stencil alá a festék. Tipp: Ha türelmetlenül begyorsulsz, akkor fel-le fog mozogni a stencil és ez a helyzet általában aláfolyatja a festéket. De, a legtöbb embert nem zavarják az ilyen apró kis hibák. Ha téged igen, akkor a fentiek figyelembevételével elkerülheted még a pici hibákat is.
 6. Vedd le a stencilt
  Még mielőtt megszáradna a festékanyag, el kell távolítani a stencilt, mert ha túl sokáig rajta van az alapon, akkor a stencil eltávolításával, kárt tehetünk a felvitt motívumokban. Ezért először óvatosan vegyük le a rögzítésre használt ragasztószalagokat, majd függőleges irányban elmozdítva, vegyük le a stencilt a felületről.
 7. Mossuk el a stencilt és a segédeszközt
  A stencilünk élettartama megóvása érdekében, amilyen gyorsan csak lehet, mossuk el a stencilt langyos vízzel. Használhatunk dörzsölős szivacsot is. A makacs festékmaradványokat Stenciltisztító folyadékkal távolítsuk el.
Mennyiség 4 db stencil
Méret 6,5x6,5 cm/db

Még nem érkezett értékelés erről a termékről.

Értékeld ezt a terméket

Mandala Mini Stencil 08

Mandala Mini Stencil 08

Négy különböző, 6,5x6,5 cm méretű, 2 mm-es vastagságú, mini stencil, festősablon.
Négyféle mandalamintával.