Segítek! Nincs többé stressz gyűrűs határidőnapló betétlap vásárláskor

Közzétéve: 2020-10-02 16:20:39
Kategóriák: Kreatív kalendárium

Gyűrűs határidőnapló betétlapok és kiegészítők vásárlásakor volt, hogy zavarba jöttél melyik betétlapot válaszd? Bizonytalan voltál melyik passzol majd a nagy gonddal kiválasztott Filofax vagy Saturnus kalendáriumodhoz? Ebben a cikkben segítek helyretenni a kompatibilitással kapcsolatos kérdéseket!

Melyik méret mivel kompatibilis egymással?

Amikor az ember lánya vagy fia végre meghozza a döntést, hogy a ma már óriásinak mondható gyűrűs határidőnapló választékból melyiket használja a következő időszakban, felmerül a kérdés, milyen betétlapot vagy kiegészítőt választhatok hozzá, hogy még jobban kihasználhassam az előnyeit? Hiszen a nyitható gyűrűk miatt teljesen személyreszabható a tartalma.

Ebben a cikkben abban leszek segítségedre, hogy amikor meglévő határidőnaplódhoz szeretnél a betétlapok és kiegészítők közül választani ne kelljen többet azon stresszelned, melyik kompatiblis a tiéddel.

Rögtön az elején essünk túl a legnagyobb stresszfaktoron, aztán pedig két klassz megoldást kínálok neked a méret szerinti eligazodáshoz!

Mi a helyzet a Filofax és a Saturnus gyűrűs kalendárium betétlapokkal?

Nagyon sokszor kaptam már érdeklődő telefonhívásokat és érkezett hozzánk már számtalan levél a vásárlóink részéről, akik mind azt kérdezték, Filofax vagy Saturnus gyűrűs határidőnaplójukhoz választhatnak-e a másik márka termékei közül? Ugyanis valamibe beleszerettek, de az tartotta vissza őket, hogy nem tudták, passzolni fog-e vajon a sajátjukhoz? Mert ha nem, akkor ott a baj!

Egyszer és mindenkorra szeretnélek megnyugtatni: a Filofax és a Saturnus márka termékei teljesen kompatibilisek egymással! Mindezt persze kiegészítem az alábbi táblázattal, amiben láthatod, melyik minek felel meg a másik besorolása alapján. Lássuk hát!

Filofax Saturnus Gyűrűk
száma
Gyűrűtávolság Filofax
lapméret
Saturnus
lapméret
A4 ----- 4 81-81-81 210x297 -----
A5 L 6 19-19-70-19-19 148x210 146x210
Personal M 6 19-19-51-19-19 95x171 95x168
Pocket S 6 19-19-19-19-19 81x120 78x128
Mini ----- 6 19-19-19-19-19 67x105 -----

Lássuk tehát, miről is szól a fenti táblázat? A Filofax, mely ezidőtájt ünnepli a 100. évfordulóját, létrehozott egy szabványt, melyet a világon nagyon sokan megvásároltak. Így jött létre 25 évvel ezelőtt a hazai Saturnus márka is, mely pontosan a Filofax szabványához igazodó gyűrűs kalendáriumok, betétlapok és kiegészítők gyűjtőneve.

  • A Filofax szélesebb mérettáblázattal rendelkezik, mert, ahogy a táblázat is mutatja, A4-es és Mini méretű betétlapokat nem találunk a Saturnus márka kínálatában.
  • Az A5-ös Filofax viszont megfelel az L-es Saturnusnak. Mindkettőnél a 6 db gyűrű ugyanott helyezkedik el, csupán néhány milliméterben térnek el a lapjai. A lyukasztás azonban ugyanott van mind a kettőnél.
  • Ugyanez a helyzet a Filofax márka Personal névre keresztelt naptárcsaládjának, mely a Saturnus M-jének felel meg. Itt is van némi méretbeli eltérés a betétlapok magasságában, de a szélességük például ugyanaz. A lyukasztások pedig teljesen ugyanott vannak. 
  • Ami pedig a Filofax Pocket mérete, az a Saturnusnál az S méret. Itt a betétlapok mérete szintén eltér egy kicsit, de a lyukasztások és a gyűrűk pontosan ugyanott vannak.

Innentől kezdve tehát, akár Filofax akár Saturnus gyűrűs mappát használsz, teljesen megnyugodhatsz, mert csak meg kell nézned a fenti táblázatot és most már te is magabiztosan tudni fogod, hogy az, ami neked van, a szíved számára legszebb és legtökéletesebb, azt milyen méretű naptárbetéttel, pótlappal, jegyzetlappal, vonalzóval vagy bármilyen csini és/vagy hasznos plusz dologgal tudod kiegészíteni.

Nincs több stressz betétlap vásárláskor | Scrapbook Webáruház

Mi szerint válassz? Hogyan keress gyűrűs határidőnapló betétlapokat és kiegészítőket?

Ha ezt a cikket olvasod és pont betétlap és kiegészítő vásárlás előtt állsz, kézenfekvő, hogy ajánljam magunkat, mint beszerzési helyet, de ezt a módszert természetesen más webáruháznál is alkalmazni tudod. Kétféle módszert ajánlok neked, a választás a tiéd: az egyik módszer a márkahűeknek kedvez a másik azoknak, akik márkafüggetlen megoldásokat keresnek.

Ha márkahű vagy és eszed ágában nincs a Filofax-ba Saturnust vagy fordítva, Saturnus-ba Filofax betétlapokat fűzni, akkor legegyszerűbb, ha úgy keresel betétlapot, hogy megkeresed az adott márkát forgalmazó helyet vagy webáruházkategóriát és azon belül böngészel a betétlapok között. Tehát, adott esetben például a Filofax kiegészítők között keresel naptárbetétet vagy jegyzetlapot, először győződj meg a naptárad méretéről (nézd meg a fenti táblázatot) és a megfelelő elnevezéssel kezdődő (A4, A5, Personal, Pocket, Mini) vagy ezt a szót tartalmazó betétlapokat keresd az adott kategóriában. Nálunk könnyű dolgod van, mert a Filofax márkájú kiegészítők külön kategóriában szerepelnek. Sőt a Filofax naptárbetét, Filofax pótlap, Filofax jegyzetlap és Filofax kiegészítő is külön polcon szerepel. A szűrő segítségével pedig, ami egyik újításunk, tovább szűkítheted a találatot a betétlap/kiegészítő típusától függően. 

Ugyanez a helyzet ha a Saturnus márka szerelmese vagy. Keress egy Saturnus márkát forgalmazó helyet és böngéssz a kiegészítők között. Szerencsés helyzetben vagy, ha létezik eleve egy szűrés vagy külön kategória, melyben átláthatóan sorakoznak a magyar gyártó gyűrűs mappái és külön a kiegészítői. Én úgy gondolkodtam a webáruház kialakítása során, hogy lehet a vásárlóim közül jópár, akik a Filofax angol nyelvű betétlapjaival szemben előnyben részesítik a magyar nyelvű pótlapokat így külön kategóriát hoztam létre a Saturnus kiegészítőkre. Ezen belül külön helyen sorakoznak a Saturnus naptárbetétek, a Saturnus jegyzetlapok, a Saturnus pótlapok és a Saturnus kiegészítők. Természetesen, itt is működik a szűrő, mely segítségével a Saturnus méretei szerint (L, M és S) szűkítheted a találati listát, a saját határidőnapló méretének megfelelően. A szűrő segítségével pedig, itt is szűkítheted a találatot a betétlap/kiegészítő típusától függően. 

Filofax és Saturnus kompatiblis betétlapok és kiegészítők összehasonlítása

Mi a helyzet, ha engem nem érdekel a márka én MEGOLDÁST keresek?

Most jön a második módszer, amit ajánlok. Emlékszel, azt írtam, azok számára is készültem egy tippel, akik márkafüggetlen megoldásokat keresnek. Például, teszem azt, szívesen használnál ponthálós jegyzetlapot az M-es, akarom mondani Personal határidőnaplódban. Vagy szükséged van jelszólistára az A5-ös kalendáriumodba. Netán kölcsönadtam/kölcsönkaptam jellegű emlékeztetőket szeretnél lejegyezni de az is lehet, hogy pont kifogytál a négyzethálós jegyzetlapból. Tényleg, tudtad, hogy a vonalas, négyzethálós, üres, ponthálós jegyzetlapokból nem csak fehér és krémszínű létezik, hanem pasztellszínű vagy élénk színű is?

Ha a fenti bekezdés alatt megdobbant a szíved vagy bőszen bólogattál, akkor bizonyára örülni fogsz annak, hogy számodra is kínálok megoldást. Webáruházunkban ugyanis a napokban olyan fejlesztést végeztük, aminek segítségével két pillanat alatt kiválaszthatod a fenti szempontok alapján a számodra megfelelő, ideális betétlapokat és kiegészítőket!

Létrehoztuk a méret szerinti kategorizálást! Azaz a két márka a Filofax és a Saturnus összes naptárbetétjét, pótlapját, jegyzetlapját, kiegészítőjét szétválogattuk a három közös méret szerint (emlékszel? A5 = L, Personal = M, Pocket = S) egy-egy külön kategóriába és szűrhetővé tettük számodra, hogy könnyen választhass közülük!

Így nincs más dolgod, mint ránézni a naptáradra, eldönteni, melyik méretű a tiéd a három közül, majd kiválasztani a megfelelő virutális polcunkat.

Ezután pedig a szűrű segítségével szűrhetsz a következőkre: 

  • elválasztólap - regiszteres elválasztólapok a külön naptárrészek kialakításához
  • jelölőcímke - letéphető, lefűzhető kis színes címkék
  • lyukasztó - hordozható, lefűzhető lyukasztók
  • naptárbetét - napi, heti, havi és éves típusú, magyar és angol nyelvű naptárbetétek
  • naptármatrica - icipici jelölők
  • négyzethálós jegyzetlap - mindenféle színű
  • névjegytartó - átlátszó, zsebes tasakok névjegyeknek és bankkártyáknak
  • ponthálós jegyzetlap - a most divatos Bullet Journal kedvelői előnyben
  • pótlap - széles választék a különféle élethelyzetekhez kapcsolódó adatok feljegyzésére
  • számológép - hogy mindig kéznél legyen, ha kalkulálnod kell
  • tasak - zipzáras és más típusú borítékok fotóknak, számláknak
  • tároló - ha archíválni szeretnéd a múltat
  • vonalas jegyzetlap - legnépszerűbb jegyzetlapok különféle színekben
  • vonalzó, napjelölő - hogy tudd, melyik napnál tartottál
  • üres jegyzetlap - ha nem szereted a korlátokat

Így, nálunk például két kattintással megvan számodra egy viszonylag rövid, leválogatott lista és sokkal gyorsabban megtalálod majd, amit keresel. Remélem, hogy cikkem segített abban, hogy akár nálunk akár máshol szeretnéd kiválasztani a számodra legmegfelelőbb gyűrűs határidőnaplóhoz használható betétlapot vagy kiegészítőt, kompatiblitási kérdésekben már magabiztos lehess a következő vásárlásnál.

A fenti szűrőt, amit a betétlapok és kiegészítők találati listájának szűkítésére használhatsz, azt pedig az teszi lehetővé, hogy kiegészítettük a határidőnaplózáshoz kapcsolódó termékek Adatlapját (második fül a hosszú leírásnál) egy csomó adattal. Így, ha  összehasonlítási listára teszel egyes termékeket ezek alapján az adatok alapján könnyen eldöntheted, melyik miben különbözik egymással.

Hogyan kell összehasonlítási listára tenni a termékeket? Terméklista nézetben az egeret a termék előnézeti képe fölé viszed, és a harmadik kis ikonra kattintasz, amelyen négy kis vízszintes vonal található. Összesen 4 terméket tudsz egyszerre összehasonlítani. Klassz nem?

Ugye segítettem? Nincs többé  stressz gyűrűs határidőnapló betétlap vásárláskor!

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

 (kezdd http:// -vel)