Scrapbooktechnika és Filofax Clipbook - a tökéletes útitárs

Közzétéve: 2016-08-23 16:52:01
Kategóriák: Kreatív kalendárium

Scrapbookalbum és a Filofax Clipbook

Ebből a bejegyzésből megtudhatod, hogyan szolgálhat egy Filofax Clipbook egy scrapbooktechnikával készült útinapló tökéletes alapjául.

Mi, scrapbookosok nagyon sokan kezdtük úgy a pályafutásunkat, hogy rádöbbentünk, már akkor is scrapbookoztunk, amikor még azt sem tudtuk, hogy ez a technika létezik! Utazásaink során buzgón gyűjtögettük a prospektusokat, a belépőjegyeket, a szalvétákat, bármi, ami bizonyítja, hogy ott jártunk, ami később újra kézbevehető lesz, ha fel akarjuk idézni a szép élményeket. Talán borítékokban vagy dobozokban gyűjtöttük ezeket... de, aztán, jött a scrapbook!

Valahol ez a scrapbooktechnika egyik alapja. A sok papírfecni (angolul: scrap), ami egy szerethető, saját magunk által készített könyvvé (angolul: book) áll össze. S, melynek lapjain megjelenik az életünk.

A Filofaxok szerelmeseinek jó hír, hogy van egy olyan termékcsalád, a Filofax Clipbook, mely tökéletesen alkalmas arra, hogy utazásaink során magunkkal víve, útinaplónk alapjául szolgálhasson. Szuper tulajdonságait a bejegyzés végén sorolom fel. Előtte örömmel mutatok be egy magyar példát arra, hogyan készülhet scrapbook útinapló egy Filofax Clipbook-ban?

Vásárlóm, Lily, nemrég ismerkedett meg a scrapbooktechnikával, holott a szívéhez mindig is közel állt a kreatív naplóírás. Naplókat ír évtizedek óta, jó ideje blogot vezet... s most itt a legfrissebb műve: a Bretagne útinapló.

Lapjain megelevenedik észak-nyugat franciaországi kirándulás minden egyes fontos momentuma. A személyes bejegyzéseket fotók, prospektus-kivágások tarkítják. Itt-ott egy-egy emléktárgy, nyomtatott érdekesség .... egy varázslatos könyv, melynek lapozása még más számára is valódi élvezetet nyújt!

Scrapbookos lévén, előkerültek a témához kapcsolódó díszítőelemek, az asszociatív formák és az evidens alakzatok éppúgy hozzátesznek a tartalomhoz. Itt-ott nyomdázást, matricázást, is felfedezhetünk. Mindez változatossá, színessé, s, nem utolsó sorban személyessé és meleg hangulatúvá teszi az egész útinaplót! Egyszerűen imádom nézegetni ezeket a képeket!

A személyes fotók kiegészítik a prospektusok képeit. A blokkok, a térképrészletek kézzelfogható bizonyítékként szolgálnak és segítik tájolás szempontjából is elhelyezni az adott emléket a fejünkben. S, ami mindent áthat, a személyességet leginkább közvetítő kézírás. Ami csak a miénk. Egyedi és megismételhetetlen. Szerethető és kedves!

Köszönöm, hogy közzétehettem ezeket a képeket, Lily! ♥

Lily blogját és két, erről az útinaplóról szóló saját blogbejegyzését megtalálhatod az alábbi linkre kattintva.
Szeretettel ajánlom: Bretagne útinapló tapasztalatok

Filofax Clipbook - a tökéletes útitárs

A fenti, scrapbooktechnikával készült útinapló alapja egy A/5-ös méretű, türkizkék Filofax Clipbook. Miért alkalmas útinaplózáshoz, scrapbook stílusú napló vezetéséhez? Lássuk! 

A Filofax Clipbook borítója rugalmas, bőrhatású műanyag. Teljesen ki és hátra (!) lehet hajtani, nem sérül meg. Ölünkbe véve, mégis elég kemény a fedele ahhoz, hogy írni tudjunk bele. Mégsem nehéz, s így akár "bevághatjuk" a táskánkba is, ami utazás közben nyilván tele van épp elég holmival.

Gerincébe golyóstollat dughatunk, így mindig kéznél lesz, ha utazás közben fel szeretnénk jegyezni gyorsan valami fontosat. A gyűrűk mellett bőven elfér.

A gyűrűk a borító széthúzásával könnyen nyithatók. Így bármit, ami az út közben meg szeretnénk őrizni emlékül, akár azonnal a gyűrűkbe fűzhetünk.

Automatikusan záró borító! Ez egy különleges tulajdonsága. Úgy van kialakítva Filofax Clipbook szerkezete, hogy sosem lesz "kacsacsőr" vagy "lifegő" a borító, ugyanis a gerincvastagság automatikusan hozzáidomul a tartalom mennyiségéhez, s így párhuzamos borítókat kapunk! Yeah!

Minden egyes Filofax Clipbook eleve tartalmaz készen egy csomó mindent, amit scrapbookos módszerrel is használhatunk! Amire az út előtt, alatt és után írhatunk, ragaszthatunk, hozzátűzhetünk, nyomdázhatunk, matricázhatunk! 

- 15 vonalas jegyzetlap
- 15 négyzethálós jegyzetlap 
- 15 üres jegyzetlap: mind a három típusú jegyzetlap alkalmas a kreatív naplózásra!
- 1 kihajtható bianco éves tervező: Bejelölhetjük, hogy pontosan melyik évben, mikor történt az utazás, az év mely időszakában?
- 6 kihajtható bianco havi tervező: A napi események rövid rögzítésére, indexképek beragasztására.
- 13 bianco heti tervező: Indulási és érkezési időpontok rögzítésére.  
- 5 tennivalók lista lap: Nagyszerű és scrapbookos szemmel igen értékes emlék lesz, ha mellékeljük az úti előkészületek teendőlistáját, a csomagolási listát.

Végül, akár még a borítót is díszíthetjük, hogy különleges, utazós kinézetűvé varázsoljuk a Filofax Clipbook útinaplónkat! Ideális útitárs, nem igaz?

Forrás: Filofax.co.uk. Blog

 Heti akció naptárkedvelőknek: Minden Filofax Clipbook 15% kedvezménnyel 2021.02.16-21.

Oszd meg másokkal is!

Minden hozzászólás (2)

Budaházi Brigitta


2016-08-24 10:57:24

Köszi szépen Lily a kiegészítést! Ez is milyen jó ötlet! S, ugyanúgy lehetett pipálni, ha teljesült vagy lehet(ne) épp nyilacskázni (egy későbbi látogatáshoz a jövőben...). ♥

Lily


2016-08-23 19:43:46

Köszönöm Gigi! Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy én például a tennivalók lista lap-ot egész másra használtam. Egyrészt a "Must see" azaz a látni kell dolgok listázására, másrészt a mit honnan és mikor nézünk meg vágyak, tervek leírására, mert mi 3 hetes körúton voltunk saját szervezésben csillagpontokkal és ki kellett találni hogy a sok csodát honnan keressük fel. Ezen kívül volt még egy úti-bakancslista is, amiben felsoroltuk, mit szeretnénk tenni ott például megnézni az ár-apály jelenséget a Mont Saint Michel mellett, fát ölelni a Broceliande-ben, kouign amant kóstolni, dolmenbe menni stb. Volt ami nem vált valóra de legalább terveztük. :D

Szólj hozzá!

 (kezdd http:// -vel)