My guy papírkészlet: Képeslapok fiúknak

Közzétéve: 2018-06-01 13:37:46
Kategóriák: Inspiráció , Scrapbook

My Guy papírkészlet Scrapbook inspiráció: Képeslap fiúknak

Bejegyzésemben a Simply Creative My Guy elnevezésű scrapbook papírkészlet felhasználására szeretnék neked két példát mutatni. A képeslapokat a múlt hétvégén készítettem a két tinédzser fiamnak Gyermeknap alkalmából. Mivel tetszett nekik, mondhatni nagy sikerük volt, gondoltam, megosztom az elkészítési leírást, hogy te is elkészíthess egy hasonlót.

My Guy Simply Creative 6" scrapbookpapír készlet

My Guy simply Creative 6Ebben a 30 db 6" (15,25x15,25 cm) méretű scrapbookpapírt tartalmazó papírtömbben 15-féle különböző mintájú papír, tehát minden mintából 2 db lap található. A papírok egyoldalasak, ami azt jelenti, hogy egyik oldalán mintás, másik oldalán fehér papírok.

A Simple Creative My Guy egy vidám, fiúsnak is mondható stílusú scrapbookpapír készlet. Férfiakról vagy férfiaknak szóló scrapbooktémán túl határidőnapló díszítéshez is ajánlom. A papírkészlet jellemző színei: szürke, fekete, napsárga, narancs, menta.

Geometrikus, letisztult minták éppúgy megtalálhatók benne, mint a nagy bajusz vagy kerékpár minták. Ezekből a scrapbookpapírokból képeslapokat, scrapbookoldalakat, scrapbook minialbumokat vagy akár egyedi elválasztólapokat is készíthetsz gyűrűs határidőnaplódba, Filofax és Saturnus kalendáriumodba.

Jól illenek hozzá a papírtömb színeivel harmonizáló árnyalatú, egyszínű alapkartonok és a homogén mintájú scrapbookpapírok is.

Tipp: Tudtad, hogy webáruházunkban minden scrapbookpapír és papírtömb leírásánál az EHHEZ AJÁNLOM fülre kattintva megtalálhatod a színben hozzáillő, általunk javasolt más papírokat is? Próbáld ki!

Képeslapok fiúknak a My Guy papírkészlet felhasználásával

Mint ahogy említettem, a két nagy, tizenéves fiamnak készültek a képeslapok. Gyereknap alkalmából megleptük őket a legújabb Star Wars filmre szóló mozijegyekkel, amit a kis tasakokba rejtettünk. Tulajdonképpen, egy-egy csoki kíséretében ennyi lett volna az ajándék, de  krumplimiska legyek ne legyen scrapbookos a nevem, ha nem készítek saját kezűleg hozzá valami átadó borítékot vagy képeslapot, hogy jobban mutasson. Nos, ennek lett az eredménye ez a két kis üdvözlőlap.

Képeslapok fiúknak My guy papírkészlet

Említettem a két kis tasakot. Az egyedi feliratot és magát a tasakokat is Sizzix Big Shot Plus vágógép és a Gift Card Bag vágókés segítségével készítettem. Miután a betűket és a vágókést elrendeztem a papíron, Kraft kartonból kivágtam és kétoldalú ragasztóval ragasztottam össze a tasakot. Összeragasztás előtt fekete és piros alapkartonból vágtam ki egy-egy kis téglalapot, amiket a betűk és a szívalakok mögé ragasztottam, folyékony papírragasztóval.

Amikor eddig eljutottam, jött az izgalmas rész, összeválogatni a papírokat, kitalálni a dizájnt, felépíteni a képeslapot. Nézzük, hogyan készültek, lépésről-lépésre!

Képeslap fiúknak lépésről-lépésre

  1. Mivel képeslapot készítek, ezért 6" (15,25) méretű papírkészletet választottam, mert ezeknek a papíroknak a mintája kisebb formátumú alkotásokon (képeslapok, minialbumok, M vagy S méretű elválasztólapok) kiválóan tud érvényesülni. A dizájnerek ugyanis lekicsinyítik a mintákat. A My Guy papírkészlet színei pedig (nevéből, színéből és mintáiból is ítélve) ideálisak a fiús témához.
  2. Mindkét képeslaphoz először egy világosszürke alapkartont félbevágtam, hiszen a szabvány méretű alapkarton 12" (30,5 cm) széles, így pont kiadott két négyzet alakú képeslapot. Ezután Bordázólap segítségével félbehajtottam őket, és már meg is volt a képeslapok alapja.
  3. Mindkét képeslapot azonos módon építettem fel, épp csak a papírok mintájában különböztek egymástól. Négy négyzetet vágtam ki, amelyek alulról felfelé egyre kisebbek. Így az egymásra kerülő rétegektől, ahol mindig csak épp, hogy egy kicsi látszik ki az előző papírból, izgalmas és látványos hátteret tudtam kialakítani az elkészült tasakokhoz.
    A négy négyzet méretei a következők: 14,5x14,5 cm, 14x14 cm, 12,5x12,5 cm és 12x12 cm
    A legalsó a fehér, erre került egy-egy mintás, majd egy fekete négyzet, amire szintén egy mintás scrapbookpapír került.
  4. Az első két réteget kétoldalú ragasztóval ragasztottam egymásra, majd 3D ragasztópárnával emeltem ki a rákerülő fekete kartont, amire szintén kétoldalas ragasztóval rögzítettem a mintás scrapbookpapírt.
  5. Azért, hogy izgalmasabb legyen a háttér, egy-egy díszítőcsíkot vágtam ki két másik papírból, amit szintén ugyanebből a papírkészletből választottam. Ennek mérete: 3x12,5 cm és 2,5x12,5 cm
    A kivágott csíkokat egymásra ragasztottam kétoldalas ragasztóval, majd a középső blokk alsó harmadoló vonalába ragasztottam.
  6. A nagy, fekete "festékcseppeket" szintén egy-egy Sizzix vágókéssel papírból kivágott motívum kettévágásával hoztam létre. A vágókés neve Splatter. Ezeket a lap közepére ragasztottam, kétoldalas ragasztóval.
    De, hogy még látványosabb legyen a sok maszat, és még vagányabbak legyenek a képeslapok, fekete tustintával is fröcsköltem ide-oda néhányat.
  7. Végül pedig, 3D ragasztópárnával ragasztottam fel a képeslap közepére az elkészült tasakokat, amire 1 cm-es díszítőcsíkot vágtam az alsó mintás scrapbookpapírból.

Képeslap fiúknak My Guy papírkészlet

Utolsó lépésként pedig három-három lufit vágtam ki, amit fekete alkoholos filctollal és sárga ecsetfilccel színeztem, amelyeket a képeslapok belsejére ragasztottam. Így egy kis ünnepi jellege is lett a kártyáknak.

Amiről még nem beszéltem: A kis tasakokon lévő felirat félig angolul van We ♥ (love) Mark és We ♥ (love) Bali, azaz Szeretjük Márkót és Szeretjük Balit (az apukája és én). ^_^

Remélem, hogy tetszett ez a kis leírás, ami inspirációként szolgál a Scrapbook Webáruházban kapható termékek egy-egy lehetséges felhasználási módjára. Most indítom ezzel a bejegyzéssel ezt a rovatot, szívből remélem, hogy kedvelni fogod az ezt követőeket is. Arra kérlek, hogy ha tetszett és hasznos volt számodra amit olvastál, segíts annyiban, hogy jelzed nekem akár egy Tetszik-kel a Facebookon, akár egy megosztással (a termékek alatt található gombok segítségével). Nagyon szépen köszönöm!

Örömteli scrapbookozást és alkotást kívánok!

Barátsággal üdvözöllek:
Budaházi Brigitta

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

 (kezdd http:// -vel)