Mire jó a ponthálós notesz?

Közzétéve: 2018-03-06 20:58:05
Kategóriák: Kreatív kalendárium

A pontháló megadja neked a lehetőséget, hogy egy toll segítségével szabad kézzel követve a pontozást, táblázatokat, vonalakat, változatos oldalterveket alakíthass ki. A végeredmény szellős és látványos, magad által készített határidőnapló/teendőnapló lesz! Díszítsd egyedileg, rajzolj és listázz bele tetszésed szerint! Ezt a noteszt a Bullet Journal rendszer kedvelőinek kifejezetten ajánlom!

Mire jó a ponthálós notesz | Scrapbook Webáruház

Hogyan használhatod a ponthálós noteszt?

Ha már hallottál Ryder Carroll Bullet Journal® idő- és teendőszervező rendszeréről, akkor tudod, hogy ő is ponthálós lapokra álmodta meg ezt a nagyszerű szisztémát.

A Bullet Journal (röviden BuJo) alapvetően a tennivalók listázásának, fontos jegyzetek gyűjtésének rendszere, amely egyben határidőnaplóként és időtervezőként is funkcionál. A legnagyobb előnye, hogy teljesen egyedi, személyre szabhatóan alakítható belső elrendezést kínál, amit te rajzolhatsz meg saját magadnak.

Fontosabb részei: tartalomjegyzék, napi szervezésre és havi tervezésre szolgáló oldalak, gyors jegyzetelésre szolgáló részek, különféle listák a hosszú- és rövidtávú célok elérésére. Bármit kigyűjthetsz, nyomon követhetsz, naplózhatsz. Az eredményeidet, az elvégzett teendőket és az elért célokat pedig sajátságos és akár egyedi kialakítású szimbólumokkal jelölheted.

Maga a rendszer éppen olyan flexibilis és kialakítható, mint amennyire te igényled. Szépítheted, rajzolhatsz bele, alkalmazhatsz különféle kreatív megoldásokat. De használhatsz csupán funkcionális jelöléseket is, ha nem a díszített napló vezetése a célod.

Ez a rendszer, mely két év alatt villámgyorsan meghódította a világot, most már számodra is elérhető, s egy ilyen pontozott jegyzetfüzettel te is azonnal elkezdheted!

Hogyan vezess Bullet Journal® teendőnaplót?

Megtudhatod azon nyomban a rendszer kitalálójától, Ryder Carroll-tól, aki ebben a 4-perces kisfilmben teljesen érthetővé teszi számunkra. Én is ez alapján lettem a rendszer szerelmese. FIGYELEM! Bár ez a videó angol nyelvű, de ha a kis fogaskerékre kattintasz a videóablak jobb alsó sarkában, akkor a Feliratok > Magyar beállításával szuper mód láthatóvá teheted a magyar feliratot.


ProTipp:
Görgess itt és most a bejegyzés aljára,
ha még több infót szeretnél olvasni erről a témáról.
Belinkeltem néhány kapcsolódó blogbejegyzést, ami hasznos lehet számodra.

Mit "tud" ez a fajta notesz?

Bullet ponthálós notesz | Scrapbook WebáruházOké, te már ismered a Bullet Journal rendszert, de mik is ezek az új noteszek? Nézzük meg, mit tudnak az a ponthálós notesz, amelyet megtalálsz a Scrapbook Webáruház kínálatában, miért ezt válaszd?

Az A5-ös méretű, Bullet Colors elnevezésű ponthálós noteszek Magyarországon készülnek. Úgynevezett, soft touch fóliával borított, puha fogású, kötött noteszről van szó, amiben 144 fehér lap és egy könyvjelzőként használható, kifejezetten nem foszló jelzőszalag is található.

Jelenleg 6-féle mintázatú borító kapható. Sokak kedvence a két pillangós (Butterfly és Summer) és a pipacsos változat (Flower), de nagyon sokan választják a Zen hangulatú noteszt is. Az én kedvencem a baglyos (Happynest). A ceruzás mintájút (Graphite) a férfiak is kedvelik.

Fontos kritérium sokak számára, hogy ha írunk bele, ne látszódjék át a tinta az egyik oldalról a másikra. Ezt hívják angolul ghosting-nak. Ezt teszteltem az alábbi képen a az én Happynest (baglyos) változatomban Stabilo filctollakkal ill. ICO ecsetfilcekkel.

Bullet Colors ponthálós notesz ghosting |Scrapbook Webáruház

Te melyiket választottad?

A múlt héten kérdeztem Facebook oldalunkon, hogy ki melyik Bullet Colors ponthálós noteszt választaná legszívesebben? Melyik tetszik a legjobban? Nos, íme az eredmény. Ezt a kördiagramot készítettem a 144 válaszból.

Olyan jók az ilyen előzetes közvéleménykutatások, mert amikor közzéteszik az eredményt, el lehet dönteni, hogy az alapján fogunk-e kiválasztani valamit, amit a legtöbben sugalltak a véleményükkel vagy épp szembe megyünk az árral és pont abba szeretünk bele, amit még eddig csak kevesen vettek észre. Amikor a saját tárgyainkról van szó egészen másképp döntünk. Egyszerűen beleszeretünk valamibe és kész.

Bullet Colors ponthálós notesz | Scrapbook Webáruház

A fenti ábra alapján Facebook oldalunk követői körében az alábbi eredmény született (ez persze nem számít reprezentatív felmérésnek, de mint érdekes adat, 144 válaszoló véleménye, ezért megosztjuk) :

Butterfly ponthálós notesz | Scrapbook Webáruház
Butterfly Bullet Colors A5 ponthálós notesz
: 10%

Flower ponthálós notesz | Scrapbook Webáruház
Flower Bullet Colors A5 ponthálós notesz
: 16%

Graphite ponthálós notesz | Scrapbook Webáruház
Graphite Bullet Colors A5 ponthálós notesz
: 7%
Happynest ponthálós notesz | Scrapbook Webáruház
Happynest Bullet Colors A5 ponthálós notesz
: 37%

Summer ponthálós notesz | Scrapbook Webáruház
Summer Bullet Colors A5 ponthálós notesz: 13%

Zen ponthálós Notesz
Zen Bullet Colors A5 ponthálós notesz: 17%

 

Mivel tudod felturbózni a ponthálós noteszed?

Öntapadós tolltartóVan az úgy, hogy nem elég egy toll, hanem szükség van még egyre, amit magaddal szeretnél hordani, természetesen a noteszeddel együtt. Használj beragasztható tolltartót és meg van oldva a kérdés!

 

 

Havi matricaDe az is lehet, hogy nem annyira tudsz/szeretsz rajzolni, ezért inkább szívesen matricáznál. Vagy, épp, hogy a funkcionalitás számodra a lényeg és csak annyit jegyzel le egy ilyen füzetbe, ami a legfontosabb. Nincs időd minden héten naptárt írogatni?
Ragassz havi áttekintő matricákat az oldalpárjaidra és máris meg van oldva az éves terveződ vagy a heti terveződ bal felső sarka... Ott lesz kicsiben.

 

RegisztercímkékSzereted részekre bontani a naptáradat, és a regiszterek a kedvenceid? Használj öntapadós regisztercímkéket! Így lapozgatás nélkül egy mozdulattal ahhoz a részhez tudsz majd ugrani, ahová szeretnél.

 

 

Hónap matrica készletEgyáltalán nem akarsz hónapneveket, számokat kézzel írogatni, csak a teendőidet akarod lejegyezni? Használj hónapjelölő matricakészletet. Egy készletben benne az egész év. Igazán méltányos áron, cserébe a kézzel írás helyett. Spórolj időt és legyen egységes és szép a noteszed!

 

Dotted Filofax Notebook betétInkább a Filofax Notebook-ot szereted, nem a fűzött könyveket, de a Bullet Journal rendszer téged is beszippantott? Fűzz bele pontozott lapokat!

Ha bármelyik fenti kérdésre igennel válaszoltál vagy elgondolkodtál a kérdésen, akkor gyorsan kattints ide, mert itt találod az összes kérdésre a megoldást: Bullet Journal tervezőrendszerhez kapcsolódó termékek

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

 (kezdd http:// -vel)