Készíts ünnepi képeslapot! Bemutatkozik a Rayher vágó- és domborítógépe

Közzétéve: 2023-07-23 11:32:51
Kategóriák: Bemutatjuk márkáinkat , Inspiráció , Scrapbook

Az alábbi videókkal kiegészített blogposztban megismerkedhetsz a Rayher vágó- és domborítógép tartozékaival, részletesen bemutatjuk a használatát és ötletet adunk ahhoz, hogyan készíts el egy ünnepi képeslapot a kezdőkészlet segítségével.

Lássunk is hozzá!

Rayher vágó- és domborítógép

Mire jók a Rayher vágó- és domborítógépei?

Ezeknek az eszközöknek a segítségével gyors egymásutánban vághatsz ki azonos méretű formákat, feliratokat, díszítőelemeket anélkül, hogy ollót használnál vagy különösebben megerőltetnéd magad. Minden egyes kivágott elem tökéletes lesz: azonos méretű, azonos alakú és mindössze pár pillanat alatt létrehozhatsz akár 5-10 db azonos formát (például több réteg papír egyszerre történő vágásával). Ráadásul ezeknek a típusú vágógépeknek az is az előnye, hogy a velük kivágott formák széle a préselés hatására gyönyörűen domború lesz, az ollóval kivágott formák egyenes szélével szemben.

A gépek továbbá alkalmasak arra is, hogy domborítómappa vagy a vékony acélkések segítségével domborítsuk a kartonokat, ezáltal gyönyörű háttereket és díszítéseket hozhatunk létre scrapbookalbumaink oldalaira vagy képeslapjaink díszítésére.

A Rayher vágógépét háromféle méretben A4, A5 és mini méretben vásárolhatod meg a Scrapbook Webáruházban. A termékek vitathatatlan előnye, hogy komplett kezdőkészletet tartalmaz minden egyes doboz, így ha beszerzed valamelyik gépet, azonnal hozzáláthatsz az alkotáshoz, mert az alaptartozékokon túl vágókéseket sőt, domborítómappákat is csomagolt mellé a gyártó.

Rayher vágó- és dpmborítógép

Mit tartalmaz az A4 Rayher vágó- és domborítógép kezdőkészlet?

Az alábbi “kicsomagolós” típusú videó segítségével megismerkedhetsz a gép tartozékaival, megtudhatod, hogyan kell összeszerelned az első használat előtt, valamint azt, milyen vágókések és domborítómappa jár a készlethez. 

Az A4 méretű gép tartozékai:

  • - 5 db virág(keksz) alakú vékony acél vágókés. Öt különböző méretű, de hasonló alakú virágot/kekszet fogsz tudni velük kivágni. 
  • - 1 db Happy Birthday/Boldog születésnapot témájú műanyag domborítómappa
  • - 1 db 6-nyelvű, képekkel illusztrált útmutató.
  • - 1 db fehér műanyag adapter.
  • - 1 db 2 mm-es és 2 db 3 mm vastag plexi lap, vágóalátétek. 
  • - 1 db gumilap domborításhoz/embossing technikához.

Rayher vágó- és domborítógép

Milyen alapanyagokhoz használhatod a Rayher vágó- és domborítógépét?

Normál vastagságú papírokhoz, vastagabb akár 220 g kartonhoz, 2 mm-es filchez, textíliához, akár farmeranyaghoz, műbőrhöz, fóliához, dekorgumihoz, de vékony parafához vagy vékony fémlapkához is.

Ez a vágógép a csomagban található késekkel éppúgy működik mint a Rayher márkájú más vágókésekkel, de a kreatív hobbi piacon található bármely típusú és márkájú vágókésekkel és domborítómappákkal is használhatod.

Az A4 vágógép egyik legelőnyösebb tulajdonsága, hogy felhajtható mind a két oldala, így sokkal kevesebb helyet foglal el a polcon.

Rayher vágó- és domborítógépRayher vágó- és domborítógép

Hogyan vágj és domboríts a Rayher vágó- és domborítógépével?

Az alábbi videóban az A4 méretű gép kezdőkészlete segítségével lépésről-lépésre végigvesszük, hogyan tudsz a különféle típusú vágókésekkel vágni és háromféle módon domborítani. 

Rayher vágó- és domborítógép

Bónusz: Készíts ünnepi képeslapot!

Végül, a Rayher vágó- és domborítógépét bemutató begyzésünkben ráadásként bemutatjuk egy ünnepi témájú képeslap összeállítását, amit az A4 méretű vágó- és domborítógép kezdőkészletének és a Rayher “Szeretettel” vágókés segítségével készíthetsz el. Videónkban lépésről-lépésre bemutatjuk a folyamatot.

Hozzávalók:

KépeslapKépeslap

Hogyan készítsd el az ünnepi képeslapot?

  1. Vágj ki egy feliratot kék kartonból, használd a Rayher “Szeretettel” vágókését.
  2. Vágj ki egy sárga és narancssárga karika és kekszmotívumot a legkisebb és az eggyel nagyobb vágókés segítségével
  3. Készítsd el a fehér, domborított blokkot, majd vágd körbe.
  4. A kártya alapja egy félbehajtott sárga színű strukturált karton, amit vágj fél-fél centivel magasabb és szélesebbre, mint a körbevágott domborított blokk mérete.
  5. Ezzel a fehér blokkal egyező méretűre vágj ki egy másik fehér kartont is, ami a kártya belsejébe kerül. 
  6. Ezt a kartondarabot kétoldalú ragasztószalag segítségével ragaszd be a kártya belső oldalán a jobb oldalra. 
  7. A feliratot még két réteg kartonból is vágd ki és ragaszd össze, majd ragaszd egy előre kivágott díszítőelem alsó harmadoló vonalához folyékony ragasztóval.
  8. Ragassz egy sárga díszítőelemet ez alá a blokk alá, majd az üdvözlőszöveg blokkját emeld ki 3D ragasztópárnák segítségével a síkból.
  9. Ragassz egy extra díszítőelemet a címfelirat és a festékfolt találkozásához és 3D ragasztópárnával emeld ki a síkból.
  10. A narancssárga karikát és a közepébe illeszthető sárga kekszformát folyékony ragasztóval rögzítsd a kártya felső oldalán a jobboldali harmadolóvonal közelébe. A felesleget pedig vágd le a hátoldal felől ollóval, majd ragassz 1-2 apró díszítőelemet ezekre a keksz alakú elemekre.
  11. Végül, ragaszd fel ezt a blokkot is kétoldalú ragasztószalaggal az üdvözlőlap borítójára.
  12. Extra tipp: ragassz egy icipici díszítőelemet a kártya belső oldalán a jobb alsó sarokba.

Ha tetszett a videó, készítsd el te is ezt a képeslapot a Rayher A4 vágógépe segítségével. A kezdőkészletet megvásárolhatod a Scrapbook Webáruházban.
Ha szeretnél a vágógéppel gyönyörűen használható vágósablonok között válogatni, akkor böngéssz a Marianne vágósablonok bőséges kínálatában

Örömteli alkotást kívánok!

Budaházi Brigitta

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

 (kezdd http:// -vel)