Bullet Journal füzet újdonságok

Közzétéve: 2022-01-28 10:55:21
Kategóriák: Kreatív kalendárium

Bullet Journal füzet újdonságok

Ha te Bullet Journal füzet rajongó vagy, biztos felvillanyoz, ha új ponthálós füzet jelenik meg a valakinél a kínálatban, amiből válogathatsz. Tessék, megérkeztek a legfrissebb ponthálós füzeteink!

Mit ér egy álom, ha soha nem valósul meg? Hogyan valósíthatod meg az álmaidat? Az egyik módja, ha leírod pontosan a lépéseket, majd szép sorrendben végrehajtod őket. Lehet ez az álom egy új lakásba való költözés, de akár a mai nap struktúrálása is. Minden megtett út az első lépéssel kezdődik. Ennek a lépésnek a megtételében segítenek a különféle teendőlisták, és szervezőrendszerek. A listákat pedig, főleg, ha imádod, a papír illatát és ha te is szereted a szép füzeteket, mi másba írnád, mint egy olyan füzetbe, ami kifejezetten alkalmas mini táblázatok, haladási naplók rajzolására, mert pipálós listákra tervezéték őket. Ilyen füzetekkel bővült most a kínálatunk. Bemutatásukhoz írtam ezt a rövid blogbejegyzést. Olvass tovább!

Bullet Journal füzet - mi ez?

A Bullet Journal® kifejezés a Ryder Carroll által feltalált teendőnapló és listavezető rendszer neve, amiről bővebben itt olvashatsz: Mi az a Bullet Journal módszer? Bullet Journal füzet, tulajdonképpen iránymutatása alapján bármilyen füzet lehet, amit Bullet Journal teendőnaplózásra használsz. Lehet négyzethálós, vonalas, sima, de a legelterjedtebb a ponthálós, vagy pontozott füzet, hiszen maga Ryder Carroll is egy ilyen füzetben mutatja be a rendszerét, ami néhány éve meghódította a világot és százezreket tett a teendőlisták kedvelőivé. A ponthálós füzetet tulajdonképpen úgy képzeld el, mintha egy kb. 0,5 cm-es négyzethálós füzet lapján csak a függőleges és a vízszintes vonalak metszéspontjai lennének jelölve. A legtöbbnél még egy üres margósáv is található körben. Sőt, olyan is van, amelyik eleve sorszámozott lapokat tartalmaz.

Bullet Journal füzet - ponthálós lapok

Bullet Journal füzet - csak ez a jó? 

Nálunk, itt a Scrapbook Webáruházban a Bullet Journal füzet kategóriában csak ponthálós füzeteket találsz, mert a legtöbben így keresik a kínálatunkban. Természetesen, ha elolvastad a Bullet Journal (BuJo) könyvet, vagy a fent linkelt blogbejegyzésem te is tudod már, nem csak ez a jó. Vezetheted bármilyen típusúban, főként az elején, hogy kipróbálhasd, mennyire áll hozzád közel ez a fajta tervezési, szervezési mód.

Bullet Journal füzet - négyzethálós füzetben

Legtöbbünk aztán mégis kipróbál a "végén" egy ponthálós füzetet is, s sokunknál ez lesz a végállomás is. A ponthálós kivitel ugyanis nem dominál annyira az összképben vizuálisan, mint egy négyzethálós vagy vonalas füzet. Ugyanakkor a pontozott lapos füzetben jobban tudunk támaszkodni a pontokra, például, ha kézzel szeretnénk gyorsan egy elválasztó vonalat vagy kis táblázatot rajzolni. Kínálatunkban szürke színű ponthálós lapos füzeteket találsz.

.

Bullet Journal füzet - újdonságok

Kínálatunkban jelenleg több mint 60-féle Bullet Journal füzet közül választhatsz. A legújabb 15 épp a napokban került fel kínálatunkba. Röviden összefoglalom, melyik típusról mit kell tudnod. Az összes itt látható füzet közvetlen képlinkjét megtalálod a bejegyzés végére görgetve.

Bullet Journal füzet - BerriesBullet Journal füzet - SkyBullet Journal füzet - PalmBullet Journal füzet - PaintBullet Journal füzet - Patterns

  • A Colors Bullet család 6 új típussal bővült. A párnázott, ún. soft touch (puha tapintású) fóliával borított, kemény fedeles füzetek már eddig is népszerűek voltak (sőt, egy ízben még mini közvéleménykutatást is tartottunk arról, melyik tetszik a legjobban vásárlóinknak). A legújabbak modern, grafikus mintáikkal és metál fóliával díszített Bullet felirattal készültek. Itt-ott formalakk és fóliás díszítéssel.

Ez a fajta Bullet Journal füzet akkor lesz a kedvenced, ha szereted, ha sima és puha tapintású a füzeted külseje, ha kedveled a nőies mintákat, a játékosságot vagy épp alkotókedvű vagy a hétköznapokban is.

Sorrendben a következő fantázianéven futnak: Berries, Sky, Palm, Paint, Plant és Patterns. Az én kedvencem az új sorozatból a Palm, a pálmalevelekkel.

Bullet Journal füzet - Napoli zöldBullet Journal füzet - Napoli türkizBullet Journal füzet - Napoli pirosBullet Journal füzet - Napoli kékBullet Journal füzet - Napoli fekete

  • A vadonatúj Napoli család 5-féle változatban kapható. Szintén párnázott, keményfedeles füzetek, borítójuk azonban, texturált felületű, bőrhatású műbőr. A borítóján my bullet felirat, vakdombor nyomással.

Ez a fajta Bullet Journal füzet akkor lesz a kedvenced, ha szereted a klasszikus kinézetű füzeteket, kedveled a bőrre emlékeztető műbőr borítókat. Ez a fajta füzet abban is segíthet, hogy maga a műbőr eleganciája, a Napoli klasszikus külseje talán hozzásegíthet ahhoz, hogy még komolyabban vedd a teendőlisták vezetését. Sőt, ezt a környezeted is így fogja gondolni egy ilyen füzet láttán.

Zöld, türkiz, piros, kék és fekete színekben árusítjuk. Ebből az én személyes kedvencem mi más lehetne, mint a türkiz változat! 

Bullet Journal füzet - MyPastel tavaszszöldBullet Journal füzet - MyPastel OrgonalilaBullet Journal füzet - MyPastel PúderBullet Journal füzet - MyPastel Sárga
Bullet Journal füzet - MyPastel zöld

  • A MyPastel család 3+2 változattal bővült. Új színek: Tavaszzöld, Orgonalila és Púder, a korábbi Sárga és Zöld árnyalatok pedig új, pasztellesebb színűre változtak. Ez a fajta Bullet Journal füzet szintén párnázott, keményfedeles füzet, borítójuk azonban, sima felületű műbőr. A borítóján my bullet felirat, ezüst présfólia nyomással.

Ez a fajta Bullet Journal füzet akkor lesz a kedvenced, ha szereted a pasztell borítós füzeteket, kedveled a műbőr borítókat. Nőies, elegáns, pihe-puha, kedvenc füzetnek tűnnek, jó őket a kezedbe venni.

Ebből a kollekcióból az én személyes kedvencem a menta színre emlékeztető, zöld változat! 

Ha tetszenek ezek a füzetek és szívesen használnád őket, csapj le valamelyikre. A bejegyzés végén mindegyiket linkeltem. Ha még úgy érzed, hogy csak a füzet kell (bár, én ezt is meg tudom érteni), de nem tudod, mire is használnád, olvasd el az alábbi linkelt blogbejegyzéseket, melyben tippeket adok hozzájuk. Remélem, hogy sikerül kedvet csinálni a Bullet Journal technikához is, én magam, nagy rajongója vagyok.

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

 (kezdd http:// -vel)