5 spéci termék gyűrűs határidőnaplót vezető pedagógusoknak

Közzétéve: 2020-09-04 14:14:57
Kategóriák: Kreatív kalendárium

Pedagógusként eszméletlenül sok dolgot kell észben tartanod, rögzítened, lejegyezned. Táblázatokban kell vezetned, jó előre le kell jegyezni egy csomó hasznos infót ahhoz, hogy később is képben legyél. Nemcsak óráról-órára, hétről-hétre, de az egész iskolai tanév alatt megfeszített munkát végzel - s ehhez bizony jól jöhet pár olyan dolog ami leveszi valamennyire a terhet a válladról és segíti a munkádat.

Ebben a bejegyzésben 5 spéci eszközt mutatok be neked, amelyet kifejezetten olyan pedagógusok ajánlok, akik gyűrűs határidőnaplót használnak. Ezenkívül a cikk további részében ajánlok pár másikat is, hátha még nem ismered őket. Rád gondolva gyűjtöttem őket.

6 spéci termék gyűrűs határidőnaplót vezető pedagógusoknak

1. Satunus Tanári naptárbetét egységcsomag

Magától értetődő, hogy ezzel kezdem. A tanári naptárbetét egységcsomag egyedülálló a hazai piacon. A Saturnus naptárcsalád e terméke egy kifejezetten pedagógusok számára összeállított, A5 (L) méretű, magyar nyelvű, heti beosztású naptárbetét, különleges kiegészítő lapokkal. 

Magyarán, ez a naptárbetét nem januárban kezdődik, hanem augusztustól és egészen a következő tanév júliusáig tudod vezetni. Előre be tudod írni a tanév összes fontos dátumát, iskolai ünnepségeket, osztálykirándulásokat, értekezleteket, mert az egész tanévet egyszerre átlátod. Természetesen a magyarországi hivatalos ünnepeket, valamint a névnapokat is tartalmazza.

Ezenkívül az egységcsomag része egy csomó hasznos spéci pótlap (ezekről részletesen írok alább). Ezeket, ha nem lennének egyébként ahhoz, hogy a gyűrűs határidőaplódban használni tudd, külön meg kellene rajzolnod vagy ki kellene nyomtatnod és a lapokat aztán egyenként kilyukasztanod, hogy lefűzhesd őket.

Határidőnapló betét pedagógus gyűrűs kalendárium használók figyelmébe
A naptárbetét-csomag tartalma és extra, pedagógusokra optimalizált oldalai:

  • Kezdőlap a legfontosabb adatokkal (tulajdonos neve, iskola, iskola címe, telefon, fax)
  • Heti beosztású naptárbetét augusztustól-júliusig 
  • Nemzeti park igazgatóság cím- és telefonlistája 
  • Órarend 
  • Osztályfőnöki feljegyzések 
  • Extra listák 
  • Névsor leporelló havi osztályzatokkal 
  • Összesített naptár mindkét érintett évre 
  • Havi tervező augusztustól-júliusig 
  • Havi előjegyzés azaktuális tanévre augusztustól-júliusig

Mivel A5-ös méretű, kényelmesen lehet bele írni, a szombat és a vasárnapi nap is elég széles ahhoz, hogy az ezekre a napokra eső (remélhetőleg minél kevesebb iskolai) teendőidet is feljegyezhesd.

A komplett betétlapcsomag elég vaskos, de jó szolgálatot tesz minden egyes lapja. Ha pedig valamit nem találsz benne hasznosak, csak vedd ki - hiszen a gyűrűs határidőnaplók lényege pont az, hogy élethelyzetednek, munkastílusodnak és szakmádnak megfelelően egyedi tartalommal tudod őket ellátni.

Jó szívvel ajánlom ezt a naptárbetétcsomagot, ha még eddig nem fedezted fel magadnak, mint spéci terméket. Ez a fajta naptárbetét általában már a nyár elejétől kapható. Vásárlás: Tanári egységcsomag

2. Lefűzhető pótlapok tanároknak

Lássuk most azokat a spéci pótlapokat, amiket már a tanári egységcsomag is tartalmaz, de külön is megvásárolhatóak. Ebben az a jó, hogy ha elhasználtad az egységcsomagban lévőket mert rájössz, hogy igazán hasznosak és még többre van szükséged, akkor elég csupán ezeket a párszáz forintos termékeket beszerezned.

Plusz, azok számára is jó szolgálatot tesznek, akik nem használják a tanári egységcsomagot, de ugyanúgy A5 (L) gyűrűs határidőnaplót vezetnek.

Órarend gyűrűs határidőnaplót vezető pedagógusoknakOsztályfőnöki feljegyzések gyűrűs határidőnaplót vezető pedagógusoknakNévsor gyűrűs határidőnaplót vezető pedagógusoknak

Az órarend, az osztályfőnöki feljegyzések és a névsor három olyan jegyzetlapcsomag, amely magáért beszél. Hányszor kellett már vonalzóval rajzolnod órarendet? Hányszor vesztettél már el szülői értekezlethez ide-oda írt vázlatot? Hányszor hiányzott, hogy nem voltál gép mellett és nem tudtad épp megnézni, hogy egy-egy gyerek hogyan is teljesített az év során?

Az órarendes csomagban 5 lap található, minden lap kétoldalas, 2 órarenddel, így (bár nem kívánom neked, de) akár napi 12 idősávban is tudod jelölni az óráidat. Összesen tehát (5 x 4) 20 db órarendet tartalmaz.

Az osztályfőnöki feljegyzésből a csomagban 10 lap található. Itt is minden lap kétoldalas, minden oldalon 2 témához tudsz jegyzeteli, laponként feljegyezhető a dátum, a téma valamint az ehhez kapcsolódó teendők, közlendők, összesen (10x4) 40 alkalomhoz

A névsor az egyik legjobb találmány, véleményem szerint. A csomagban 5 lap található, kétoldalas, kihajtható leporelló, oldalanként egy-egy névsorral, a IX-től a VI. hónapig feljegyezheted az adott érdemjegyeket, az I. és II. félévi osztályzatnak külön oszlopok, akár 37 fős listához is jó, és összesen (5 x 2) 10 db névsort tartalmaz.

Végül még két pótlap, ami bár a tanári egységcsomag része, szintén beszerezhető külön és jól hasznosítható a tanítás során. Ezek az Üres névsor és az Üres táblázat pótlapcsomagok.

Üres névsor gyűrűs határidőnaplót vezető tanároknakÜres táblázat gyűrűs határidőnaplót vezető tanároknak

Mindkettőt számos módon tudod használni. Akár csak ha a különórán résztvevő diákok haladásának nyilvántartására gondolok, de egy-egy óravázlat, költségvetés, osztályprogramok, bármi ami előfordulhat. Bármi, amihez egyébként táblázatot kellene rajzolnod vagy nyomtatnod és azután lyukasztani és úgy befűzni a határidőnaplódba, hogy azután is mindig kéznél legyen. Érdemes tartalékban tartani ezekből is, hátha elfogy az egységcsomagból - vagy ha az nincs, akkor csak azért, hogy legyen.

Vásárlás: Órarend Osztályfőnöki feljegyzés | Névsor Üres névsorÜres táblázat

3. Öntapadó színes jegyzet és címke

Öntapadó színes jegyzetlapok és címkékSzínkódoláshoz gyors jegyzeteléshez, fontos dolgok jelölésére keresel megoldást? Hányszor fordult elő veled, hogy nem volt kéznél egy kis darab papír, melyre hirtelen feljegyezhettél volna valamit? Ez a harmadik spéci termék, amit jó szívvel ajánlok erre, megoldásként.

Ez az eszköz tulajdonképpen egy 6 helyen lyukasztott, fekete kartonlap, amire 8 db színes öntapadó jegyzetlap és címkét ragasztottak. A címkéknek csak egy része öntapadó, ezért könnyen le tudod választani, felragasztani és onnan esetleg ismét levenni.

A készlet sárga, zöld és kék öntapadó jegyzetlapokat és 5 feltűnő színű (kék, zöld, sárga, narancs és pink), öntapadó jelölő címkét tartalmaz. Ne zavarjon meg a mérete - a terméket úgy fejlesztették ki, hogy a Personal (M) és az A5 (L) méretű határidőnaplókhoz is tudd használni.

8x30 db összesen 240 db kis színes papír. Ami pedig még vonzóbbá teszi, az az ára.

Vásárlás: Öntapadó színes jegyzet és címke

4. Öntapadó átlátszó lyukvédő erősítő címke

Öntapadó lyukvédőPedagógusként nagyon sokat lapozgatod a határidőnaplódat előre-hátra, hiszen ahogy az elején is írtam, át kell látnod az egész tanévet. Ha a fenti pótlapokat is használod, azokhoz is folyton odalapozol, visszalapozol.

Egyben kell látnod a hetedet, aztán lapozás az órarendhez, óravázlathoz. Kezdődik az óra, lássuk a névsort! Hopp, délután értekezlet, aztán különóra - a családról nem is beszélve...

A gyakori lapozgatás és a folyamatos használat során előfordulhat, hogy a pótlapok a lyukak mentén kiszakadnak. Ennek javítására - akár megelőzésére - ajánlom a 3. számú spéci eszközt az öntapadó átlátszó lyukvédő erősítő címéket.

Ezek az öntapadó erősítő matricák ugyancsak alkalmasak arra, hogy a kis kezekkel neked rajzolt - vagy épp felnőtt kezekkel neked nyomtatott egyéb papíralapú holmikat is bele tartósan bele tudd fűzni a határidőnaplódba.

Egyszerű használni őket és sokáig jó egy ilyen matricacsomag. 
Vásárlás: Öntapadó átlátszó lyukvédő erősítő címke

5. Lefűzhető, átlátszó cippzáras tasak

Átlátszó lefűzhető cippzáras tasakMindenféle apró holmi, kártyák, jegyzetek, könyvjelzők, befizetendő csekkek tárolására és hordozására alkalmas ez az A5-ös méretű, lefűzhető, átlátszó, cippzáras tasak.

Erős műanyagból készült, nem szakad el könnyen és megakadályozza, hogy kihulljon a határidőnaplódból az, aminek nem kellene. Ha nem tudod lefűzni, ha nincs épp lyukasztód de fontos, hogy az a valami nálad legyen, egy ilyen tasakot imádni fogsz! 

Ez volt tehát az az 5 spéci terméken, amit kifejezetten neked ajánlok, ha tanárként, pedagógusként gyűrűs határidőnaplót használsz a munkád során.

Vásárlás: Lefűzhető, átlátszó cippzáras tasak

A fentieken túl, hasznosak lehetnek az alábbi eszközök is:

  • Gyűrűs határidőnaplókhoz használható hatlyukú lyukasztó, mellyel egyszerre ki tudsz lyukasztani 6 lyukat pont ott, ahol kell
  • Öntapadó gumis tolltartó - amelyeket a határidőnaplód hátsó borítójába tudsz beleragasztani, így mindig kéznél lesz az a toll, amit máskor keresni kell.
  • Különféle A5-ös méretű jegyzetlapok, amire - divatos kifejezéssel élve - mindent is feljegyezhetsz. Üres, négyzethálós, vonalas, ponthálós - fehér, bézs, de akár pasztell színekben is! 

Remélem, hogy összefoglaló cikkemet hasznosnak találtad és a fenti termékek hozzátesznek majd pedagógusi munkád egyszerűbbé tételéhez. 

Ha felkeltette valamelyik fenti termék a figyelmedet, a bejegyzés alján is linkeltem őket, a termékképre kattintva azonnal megvásárolhatod őket.

Ezenkívül létrehoztam egy külön kategóriát, kifejezetten pedagógusoknak, ahol webáruházunk kínálatából leválogattam azokat, amelyeket úgy gondoltam, hasznosnak találhatsz. Ezt a kategóriát Tanári termékek néven találod.

Oszd meg másokkal is!

Szólj hozzá!

 (kezdd http:// -vel)