Átlátszó alapozó Stamperia

12352

Átlászó alapozófolyadék 80 ml, műanyag flakonban

735 Ft‎

Mire használható az átlátszó alapozó?

Ezzel az alapozófolyadékkal átlátszó vízzáró réteget képezhetsz olyan felületeken, amelyek egyébként nem lennének vízhatlanok, azaz vízzel érintkezve felhullámosodnának vagy teljesen eláznának. Az átlátszó alapozó azonban megakadályozza vagy jelentősen lecsökkenti ezt a hatást.

Fő előnye az, hogy átlátszó, így teljesen láthatóak marad az alapozott papírfelület mintája, felirata. 

Mely technikához ajánlom?

  • Scrapbooktechnikához: ha mixed-media alapanyagokkal dolgozol, az átlátszó alapozófolyadék felvitelével megakadályozod, hogy a scrapbookpapír, scrapbook alapkarton felhullámosodjon. 
  • Art Journal és Bible Journal technikához: megkímélheted a művésznaplód vagy  az Inspiráló Biblia lapjainak felhullámosodását, elázását, ha ezzel a folyékony alapozóval lealapozod azt az oldalpárt, amin épp dolgozol. Így, száradást követően bátran használhatsz vízbázisú festékeket, akvrellceruzát, akvarellfestéket, dye ink tintát, sőt alkoholos filctollakat is! Az átlátszó alapozófolyadék megakadályozza, hogy teljesen átüssenek a lap hátulján az egyébként pl. Bible Journalinghoz emiatt nem ajánlott alapanyagok (dye ink tinták, olaj alapú tinták, alkoholos filctollak).

Hogyan használható az Átlátszó alapozófolyadék?

Ezt a könnyen terülő alapozófolyadékot legkönnyebben lapos ecsettel vihetjük fel a felületre. Kezdjük vékony réteggel, kis mennyiségben. Vékony rétegben papírra felhordva a száradási ideje kb. 10 perc, ekkor már ellenőrizni tudjuk az ujjbegyünkkel, hogy megszáradt-e? Száradás után a fény felé tartva ellenőrizzük, hogy mindenütt sikerült-e lefednünk a felületet az alapozófolyadékkal. Ha nem, vigyük fel a kihagyott helyekre is, vékony rétegben az alapozófolyadékot.

Teljes száradáshoz kb. 1 órát várj az akvarellceruza, akvarellfesték felvitelével. 

Jó tudni: Ez a folyékony alapozó enyhén fényes felületet eredményez a nem alapozott felületekhez képest.

Mennyiség 80 ml