Fiskars ujjra húzható, forgófejes művészkés precíziós penge

58149000

Fiskars márkájú, ujjra húzható, forgófejes precíziós acélkés

Elnézést kérünk, de ez a termék már nem rendelhető, mert elfogyott.

2 740 Ft‎

Mire használható a művészkés a scrapbooktechnikában?

Ezt és az ehhez hasonló precíziós vágókéseket fénykép, scrapbookpapír, karton, textília, műanyag fólia, dekorgumi, vékony parafa precíz darabolásához használhatjuk.

Kiválóan vághatunk vele egyenesen (így helyettesítve a vágógépet), illetve görbe vonalak mentén is, de nagyszerűen használható motívumok kivágásához, betűk belső felének (pl. O, A, B) kivágásához is, feliratok készítésekor.

Ez a művészkés a Fiskars által kifejlesztett, speciális, ujjra húzható eszköz, mely elősegíti a kényelmes használatot. Nézd meg a videót, amely bemutatja a használatát!

Ez a forgófejes művészkés a legideálisabb körök, görbe vonalak és motívumok vágásához. Kicsivel több gyakorlatot igényel a használata a nem forgófejes művészkésekhez képest.

Hogyan használható a művészkés?

A művészkés egy cserélhető pengével rendelkező eszköz. Mivel balesetveszélyes hobbi szerszámról beszélünk, csak felnőtteknek ajánljuk.

Egyenes vágásokra: A művészkést fémvonalzó (vagy fémbetétes vonalzó) mellett húzva, gyors egymásutánban végezhetünk egyenes vágásokat. A termék használatához mindenképpen önforradó vágóalátét használatát javaslom. Ezzel egyrészt a munkafelület sérüléseit, továbbá a penge idő előtti kopását kerülhetjük el.

Görbe vágásokhoz ill. lyukak kivágásához: A művészkést kvázi mint egy ceruzát fogva, rajzold át a kivágandó alakzatot, enyhe nyomást kifejtve a papírra. Kis gyakorlással csodálatos mintázatokat hozhatsz létre. A művészkés egyenletesebb vágási szélt eredményez az ollóval vágott alakzatokhoz képest, illetve nagyobb szabadságot ad az ollónál. Hiszen olyan csücskökbe, kanyarokba is kényelmesen vághatunk, ami ollóval nehezen hozzáférhető.

Precíz vágásokhoz: A művészkéssel akár 1 mm vagy annál keskenyebb csíkokat is vághatunk a papírból. Így sokkal nagyobb szabadságot ad, mint az olló vagy bármelyik vágógép. Tapasztalatom szerint, kilógó papírszéleknél, pontos méretezéshez és hibátlan eredmény elérésekor szükség lehet erre a tulajdonságra is.

Hogyan cserélhető a művészkés pengéje?

Ha elkopott a penge éle és már nem szép a vágási szél, szükséges a penge cseréje. Ezt nagyon könnyen megteheted, mindössze négy lépésre lesz szükség:

1. Tekeréssel lazítsd meg a penge feje alatti érdes részt!
2. Húzd ki a pengét a nyélből.
3. Helyezd be ütközésig az új pengét. Vigyázz! A penge nagyon éles. Kerüld el a balesetet!
4. Tekerő mozdulattal szorítsd rá a penge feje alatti érdes részt, ami így rögzíti az új pengét.

Ehhez a művészkéshez pótpengét is árusítunk. Kattints az Ehhez ajánlom fülre, itt a termékleírás tetején!
Ugyancsak itt találod meg a fémvonalzót és a fent javasolt vágóalátéteket is.

Elnézést kérünk, de ez a termék már nem rendelhető, mert elfogyott.

A csomag tartalma 1 db ujjra húzható, forgófejes művészkés

Olvasd el a kapcsolódó cikkeket a blogon!