Pótpenge forgófejes művészkéshez, 3 db

8958400

3 db pótpenge forgófejes művészkéshez (8957900)

1 100 Ft‎

Ez a pótpenge-készlet 3 db művészkést tartalmaz, a 8957900 Forgófejes művészkés kiegészítő tartozéka. Megtalálhatod itt a termékleírás tetején az Ehhez ajánlom fülre kattintva.

Hogyan cserélhető a művészkés pengéje?

Ha elkopott a penge éle és már nem szép a vágási szél, szükséges a penge cseréje. Ezt nagyon könnyen megteheted, mindössze négy lépésre lesz szükség (nézd meg a kiegészítő termékképeket, ami bemutatja ezt a folyamatot!).

1. Tekeréssel lazítsd meg a penge feje alatti érdes részt!
2. Húzd ki a pengét a nyélből.
3. Helyezd be ütközésig az új pengét. Vigyázz! A penge nagyon éles. Kerüld el a balesetet!
4. Tekerő mozdulattal szorítsd rá a penge feje alatti érdes részt, ami így rögzíti az új pengét.

Mire használható a művészkés a scrapbooktechnikában?

Ezt és az ehhez hasonló precíziós vágókéseket fénykép, scrapbookpapír, karton, textília, műanyag fólia, dekorgumi, vékony parafa precíz darabolásához használhatjuk.

Kiválóan vághatunk vele egyenesen (így helyettesítve a vágógépet), illetve görbe vonalak mentén is, de nagyszerűen használható motívumok kivágásához, betűk belső felének (pl. O, A, B) kivágásához is, feliratok készítésekor.

Hogyan használható a művészkés?

A művészkés egy cserélhető pengével rendelkező eszköz. Mivel balesetveszélyes hobbi szerszámról beszélünk, csak felnőtteknek ajánljuk.

Egyenes vágásokra: A művészkést fémvonalzó (vagy fémbetétes vonalzó) mellett húzva, gyors egymásutánban végezhetünk egyenes vágásokat. A termék használatához mindenképpen önforradó vágóalátét használatát javaslom. Ezzel egyrészt a munkafelület sérüléseit, továbbá a penge idő előtti kopását kerülhetjük el.

Görbe vágásokhoz ill. lyukak kivágásához: A művészkést kvázi mint egy ceruzát fogva, rajzold át a kivágandó alakzatot, enyhe nyomást kifejtve a papírra. Kis gyakorlással csodálatos mintázatokat hozhatsz létre. A művészkés egyenletesebb vágási szélt eredményez az ollóval vágott alakzatokhoz képest, illetve nagyobb szabadságot ad az ollónál. Hiszen olyan csücskökbe, kanyarokba is kényelmesen vághatunk, ami ollóval nehezen hozzáférhető.

Precíz vágásokhoz: A művészkéssel akár 1 mm vagy annál keskenyebb csíkokat is vághatunk a papírból. Így sokkal nagyobb szabadságot ad, mint az olló vagy bármelyik vágógép. Tapasztalatom szerint, kilógó papírszéleknél, pontos méretezéshez és hibátlan eredmény elérésekor szükség lehet erre a tulajdonságra is.

A csomag tartalma 3 db pótpenge forgófejes művészkéshez

Még nem érkezett értékelés erről a termékről.

Értékeld ezt a terméket

Pótpenge forgófejes művészkéshez, 3 db

Pótpenge forgófejes művészkéshez, 3 db

3 db pótpenge forgófejes művészkéshez (8957900)

Olvasd el a kapcsolódó bejegyzéseket a blogon!